Tiedote: Klever ja Lindorff aloittavat yhteistyön

Mathias Söderholm

Avatar

Laskut voi nyt saada suoraan matkapuhelimeen

Klever ja Lindorff aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on vähentää paperilaskuja

Finanssiteknologian startup-yritys Klever ja luotonhallinnan palveluyritys Lindorff ovat solmineet aiesopimuksen yhteistyöstä paperilaskujen määrään vähentämiseksi. Klever on kehittänyt sovelluksen, jolla kuluttaja voi tilata kaikki laskut puhelimeensa ja maksaa ne helposti sormijälkitunnisteella. Yhteistyön myötä Lindorff voi tulevaisuudessa välittää yritysten laskuja Kleverin sovelluksen kautta asiakkaiden matkapuhelimiin.

Suomessa noin kaksi kolmasosaa kuluttajille lähetettävistä laskuista on edelleen paperisia, ja karkean arvion mukaan Suomessa lähetetään 200 miljoonaa paperilaskua vuodessa. Kleverin ja Lindorffin yhteisenä päämääränä on vähentää tätä määrää. Ympäristöhyötyjen lisäksi uudella laskujen lähettämistavalla on muitakin hyötyjä.

”Kun kuluttaja saa laskun suoraan puhelimeen ja sovellus vielä muistuttaa eräpäivästä, turhat maksumuistutukset vähenevät. Laskuja lähettävälle yritykselle tämä on edullisempi tapa verrattuna paperilaskuihin ja e-laskuihin, ja lisäksi kassavirta nopeutuu”, sanoo Kleverin teknologiajohtaja Jyrki Juuti.

Suomessa laskuja ei ole ennen pystytty lähettämään suoraan kuluttajien matkapuhelimiin, eli kyseessä on täysin uudenlainen palvelu.

”Etsimme jatkuvasti digitaalisia ratkaisuja, joilla voimme helpottaa ihmisten arkea, auttaa laskuliikenteen hoitamisessa ja vähentää turhia kuluja. Kleverin sovellus on selkeä ja helppokäyttöinen, ja se antaa kuluttajille uudenlaisen mahdollisuuden hallita ja hoitaa omaa talouttaan”, sanoo Lindorffin kaupallinen johtaja Juho Ylinen.

Yritykset integroivat palvelunsa vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla, minkä jälkeen palvelu julkaistaan kuluttajille.

Lisätiedot:

Jyrki Juuti, teknologiajohtaja, Klever, +358 44 320 0365

Juho Ylinen, kaupallinen johtaja, Lindorff, +358 50 550 6077