Klever mahdollistaa puhelimeen saapuvat laskut

Jeanette Samuelsson

Jeanette Samuelsson

Uusi laskutustapa tuo yrityksille säästöjä ja digitalisoi koko laskutusprosessin. Nyt Klever on hyväksytty mukaan Invesdorin varainkeruualustalle.

Finanssiteknologian startup-yritys Klever on kehittänyt sovelluksen, jonka avulla kuluttajat voivat vastaanottaa kaikki laskunsa puhelimeen ja maksaa ne pyyhkäisyllä. Suomessa noin 70% lähetettävistä laskuista on edelleen paperisia, eivätkä e-laskut tai sähköpostilaskut ole tuoneet merkittävää apua ongelmaan.

– On aika uskomatonta, ettei digitalisaatio ole vielä lyönyt kunnolla läpi laskutuksessa. Kuluttajille nykytilanne on sekava, kun laskuja saapuu monia kanavia pitkin, ja laskuttajille nykyiset laskutustavat ovat kalliita ja osin myös tehottomia. Esimerkiksi sähköpostitse saapuvista laskuista alle puolet maksetaan eräpäivään mennessä, sanoo Kleverin viestintäjohtaja Jussi Muurikainen.

Kleverin sovelluksen on tähän mennessä ladannut lähes 40 000 ihmistä. Lisäksi yritys on rakentamassa yhteistyötä mm. Svean, Lindorffin ja muiden suurten laskutusvälittäjien kanssa.

– Olemme huomannet, että tällaiselle palvelulle on suuri tilaus, koska laskutusketjussa on niin paljon tehostamisen varaa. Kaikki suuret laskunvälittäjät ovat olleet kiinnostuneita yhteistyöstä ja meillä on heidän kanssaan sopimusneuvottelut käynnissä, sanoo Muurikainen.

Laskuttaminen Kleverin kautta on yrityksille edullisempaa verrattuna e-laskuihin, ja lisäksi se nopeuttaa kassavirtaa ja vähentää asiakaspalvelukuormaa. Kuluttaja ei voi vahingossakaan maksaa laskua kahdesti, ja järjestelmä tunnistaa väärennetyt laskut.

Vuonna 2015 perustettu Klever on tähän asti kerännyt kolmen miljoonan euron rahoituksen, joka on käytetty tuotekehitykseen. Nyt yritys on kaupallistamisvaiheessa ja yhteistyö suurten laskunvälittäjien sekä pankkien kanssa on käynnistymässä. Integraatiot toteutetaan tulevan syksyn aikana. Siksi Klever käynnistää osakeannin Invesdorin kautta, joka on digitaalisen varainkeruun pioneeri. Invesdorilla on finansssivalvonnan toimilupa ja vain viitisen prosenttia halukkaista yrityksistä hyväksytään mukaan.

– Kleverissä meidät vakuutti kokenut tiimi ja se, että yritys on keksinyt ratkaisun merkittävään yhteiskunnalliseen ongelman. Paperilasku on auttamattomasti vanhentunut konsepti, sanoo toimitusjohtaja Lasse Mäkelä Invesdorilta.

Lisätiedot:

Jussi Muurikainen, viestintäjohtaja, Klever

jussi.muurikainen@kleverappcom.test.cchosting.fi / +358 50 567 3100

Klever on finanssiteknologian startup-yritys, joka on kehittänyt mobiilisovelluksen laskujen vastaanottamiseen ja maksamiseen. Vuonna 2015 perustettu yritys on kerännyt sijoittajilta 3 miljoonan euron rahoituksen ja saanut Tekesiltä 0,5 miljoonan euron lainan. www.kleverapp.com

Kleverin yritysesittelyn löydät osoitteesta www.invesdor.com/klever.