Miksi laskut kannattaa maksaa luottokortilla?

Pia-Maria Nickström

Pia-Maria Nickström

Klever on suomalainen laskunmaksusovellus, jonka Premium-versio tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden maksaa laskunsa luottokortilla. Miksi ja milloin laskut kannattaa sitten maksaa luotolla?

Sovelluksemme tarkoitus on helpottaa yksityishenkilön talouden hallintaa. Käyttäessään Kleveriä asiakkaamme säästävät aikaa ja rahaa välttämällä muun muassa turhat maksumuistutukset. Mahdollistamalla laskujen maksun myös luottokortilla, käyttäjät voivat säästämisen lisäksi myös tienata rahaa hyödyntämällä luottokorttien tarjoamia käyttöetuja.

Luottokortilla tehdyt ostokset (esimerkiksi laskujen maksut Kleverillä) ovat korottomia aina luottokorttilaskun eräpäivään saakka. Tämä tarkoittaa sitä, että luottokorttien tarjoamia etuja voi hyödyntää maksamatta korkoa ostoksistaan!

Luottokortin eräpäivän saa luotonantajan kanssa usein sovittua oman palkkapäivän lähettyville. Näin ollen luottokorttia voi Klever Premiumin avulla käyttää kuukauden muiden laskujen kattamiseen, ja maksaa pankkitililtä palkkapäivänä ainoastaan yhden könttäsumman, luottokorttilaskun. Tämä itsessään saattaa jo helpottaa monen laskunmaksajan kuukausirytmiä.

No, minkälaisista eduista sitten puhutaan? Luottokorttien edut vaihtelevat luottokorttityypistä riippuen.

Eri luottokorttityypit tarjoavat erilaisia etuja

Kauppakortit ovat luottokortteja, jotka keräävät bonuspisteitä. Maksamalla laskusi esimerksisi S-Etukortin Visalla tai K-Plussakortin MasterCardilla, kerrytät bonuspisteitä joita voit hyödyntää tehdessäsi ostoksia kauppaketjun liikkeissä.

Lentopisteluottokortit keräävät nimensä mukaisesti lentoyhtiön kanta-asiakaspisteitä. Pisteitä kertyy kaikista kortilla tehdyistä ostoksista. Maksamalla laskut lentopisteluottokortilla maksat vähemmän lentolipuistasi, ylennät matkustusluokkaasi edullisemmin tai vierailet välilaskun loungessa. Esimerkiksi Finnair Plus Visa tai -MasterCard kortilla kaikista ostoksista ansaitsee Finnair Plus-pisteitä.

Palkintokortit taas kerryttävät kortinhaltijalle palkintopisteitä. Esimerkiksi American Expressiä käyttäessään kortinhaltija kerää Membership Rewards pisteitä, joita voi hyödyntää muun muassa nettiostoksiin tai jopa luottokorttilaskun lyhentämiseen. Valitettavasti Klever ei vielä tue suosituimpia palkintokortteja American Expressiä ja Diners Clubia, mutta siihen on pian tulossa muutos.

Käytä luottokorttia vastuullisesti

On tärkeä muistaa, että jotta laskujen maksaminen luottokortilla olisi taloudellisesti kannattavaa, kaikki kuukauden laskut tulee lyhentää kokonaisuudessaan luottokorttilaskun eräpäivänä. Näin vältyt koroilta ja varmistat, että luottorajaa riittää seuraavan kuukauden laskuille.

Tämä puolestaan vaatii itsekuria ja päättäväisyyttä, eikä luottokorttia kannata hyödyntää laskujen maksamiseen jos näitä luonteenpiirteitä ei itsessään tämän hetkisessä elämäntilanteessa tunnista.

Esimerkiksi näin Klever tukee käyttäjiensä talouden hallintaa. Mekään emme pidä laskujen maksamisesta, mutta jos siitä voi tehdä hauskempaa tai edullisempaa, pyrimme tarjoamaan siihen mahdollisuuden.

Nyt voit kokeilla Premiumia ilmaiseksi yhden kuukauden! Tilauksen voit tehdä Klever-sovelluksen asetuksissa. Palvelu maksaa toisesta kuukaudesta lähtien 4,90€/kk, voit perua tilauksen sovelluksessa milloin tahansa. Klever on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta ja Google Play:stä.

Luottokorttityyppien etujen listaamisessa on käytetty lähteenä vertaaensin.fi -sivustoa.