Räjäytimme 1000kg laskuja

Miksi räjäytimme 1000kg laskuja?

Mathias Soini

Mathias Soini
”Tuo, teidän tapahtuma kuulostaa mielenkiintoiselta”
”Mikä tuo laskujen räjäytys oikein on?”
”Mistä olette saaneet kaikki laskut?”

Tätä saattoi joku miettiä, kun luki mainoksemme Somesta tai kuuli radiomainoksemme. Itse sain valtavasti kysymyksiä tapahtumaan liittyen sekä ystäviltä että tuntemattomilta. Tapahtuma herätti paljon tunteita; uteliaisuutta, kiinnostuneisuutta, hilpeyttä ja yllättyneisyyttä. Minkä ihmeen takia pieni startup-yritys lähtisi toteuttamaan jotain tällaista? En usko, että kukaan tiesi millainen jättipanostus Kleverbangista tulisi, kun projekti oli vielä kirjoituspöydällä. Laskujen räjäytyksestä muodostui suuri yleistötapahtuma ilotulituksineen, tuliesityksineen ja huippuartisteineen. Jutun lopussa löydät koostevideon Klever Bang-tapahtumasta.

Laskujen räjäytyksellä halusimme konkreettisesti esitellä paperilaskujen tarpeettomuus suomalaisille, nykyään kun on parempi tapa maksaa laskuja (vinkki: Klever). Paperilaskut kuormittavat ympäristöä (lue lisää laskujen ympäristövaikutuksista), maksavat peräti 5€ kirjeeltä ja viitenumeroiden sekä IBAN-numeroiden täyttäminen käsin on yhtä kömpelöä, kuin Nokian ensimmäisen matkapuhelimen mukana kantaminen.

Miten onnistuimme?

Kleverbang tavoitti tuhansia ihmisiä radiossa, somessa, livelähetyksessä ja lehdissä. Päivää ennen Kleverbangia pidetyssä pressitilaisuudessa kerroimme Lindorffin kanssa solmitusta aiesopimuksesta. Yhdessä Lindorffin kanssa meillä on huomattavasti paremmat asetelmat taistella paperilaskuja vastaan. Tästä uutisoitiin noin kymmenessä lehdessä ja meillä oli kaksi radiohaastattelua ja tällä viikolla Ylen uutiset tekevät meistä jutun. Kannattaa olla rohkea ja toteuttaa välillä hullujakin ideoita. Tai kuten Slush markkinoi taannoin startup-tapahtumaansa ”Nothing normal ever changed a damn thing”.

Iso kiitos kaikille paikalle tulijoille, sekä live-lähetyksen seuraajille! Luovutaan yhdessä paperilaskuista ja säästetään luontoa sekä arvokasta aikaamme.

Ps. Muistathan, että kun rekisteröidyt sovellukseen nyt, vähennämme 5€ ensimmäisestä maksamastasi laskusta.

Lunasta etusi nyt ->