Sijoittajan tarina

Nordnetin arvopaperivälityksen johtaja – ”jokainen meistä maksaa laskuja ja olisi näin ollen potentiaalinen asiakas myös Kleverille”

Mathias Soini

Mathias Soini

Nuutti Hartikainen työskentelee arvopaperivälityksen johtajana osake- ja rahastovälittäjä Nordnetilla. Hän vastaa siellä sekä meklaritoiminnoista että myyntiyksiköstä ja toimii osakeanneissa myynnin yhteyshenkilönä yhtiöiden ja pääjärjestäjien suuntaan.

Nuutti on finanssialan digitalisaation edelläkävijä. Jo parikymmentä vuotta sitten hän siirtyi online-kaupankäynnin pariin, alan pioneerin eQ:n ensimmäiseksi meklariksi.

Esitimme sijoitus- ja digiekspertille muutaman kysymyksen Kleveristä ja fintecheistä yleensä sijoituskohteina.

Mikä tekee fintecheistä mielenkiintoisen sijoituskohteen juuri nyt, Nuutti Hartikainen?

“Teknologia- ja finanssiala ovat kooltaan valtavia bisneksiä. Sen sijaan niitä yhdistävät, niin sanotut fintech-yritykset, ovat vasta lasten kengissä ja odottavat ensi askeleidensa jälkeen pääsevänsä kunnon juoksuun.” hän pohjustaa.

“Alalla tapahtuu tällä hetkellä paljon, kun startupit muovaavat maksamisen ja sijoittamisen toimialaa uuteen uskoon ja ratkaisevat asioita uusin, ennennäkemättömin tavoin. Käynnissä on samankaltainen murros, jonka näimme 20 vuotta sitten mullistaessamme eQ Online -palvelulla online-osakekaupan.”

“Perinteiset markkinatoimijat ovat häviäjien asemassa, elleivät he muutu itsekin matkan varrella. Fintech-startupit paketoivat olemassa olevia ideoita perinteisiltä toimialoilta uuteen muottiin paremmalla käytettävyydellä. He myös poistavat manuaalisia välivaiheita automaatiolla ja helpottavat siten käyttäjien arkea. Jos he onnistuvat edes osittain siinä mitä suunnittelevat tekevänsä, kasvu- ja arvonluontimahdollisuudet ovat suuret”, Nuutti povaa.

Miksi juuri Klever on mielenkiintoinen sijoituskohde?

“Klever pyrkii ratkaisemaan laskujen maksun ikuisen ongelman, jossa eri kanavia pitkin ja eri muodossa tulevat laskut jäävät epähuomiossa maksamatta.”

”Suurin osa meistä on kokenut sen, kun paperilasku hautautuu lehtikasan alle tai sähköpostilla saapunut lasku hukkuu ja unohtuu maksaa. Kleverin palvelu kokoaa eri toimitustavoilla saapuvat laskut yhteen paikkaan, jossa kokonaiskuvan hallinnointi on helpompaa.”

“Käteisen rahan määrä vähenee koko ajan. Kleverin palvelussa laskut voidaan maksaa myös muilla maksutavoilla, vaikka luottokortilla tai laskun rahoituksella. Bisnesideana on saada mm. palkkioita eri tavoilla maksetuista laskuista sekä rahoituksesta. Molemmat ovat kasvubisneksiä.” Nuutti tuumii.

Entä miten Klever erottuu edukseen muista startupeista?

“Usein startup-maailman esimerkkeinä käytetään Uberia ja Airbnb:tä. Molemmat ovat paljon käytettyjä palveluita, mutta kummankaan käyttö ei ole suurelle osalle meistä välttämätöntä. Sen sijaan käytännössä lähes jokainen meistä maksaa laskuja ja olisi näin ollen potentiaalinen asiakas myös Kleverille. Vaikka marginaalit laskujen maksussa ja laskujen rahoituksessa ovat pienehköjä, volyymit kasvavat tasaisesti.” Nuutti toteaa.

Kiinnostuitko sinäkin Kleveristä? Haluatko mukaan sijoittajaksi tähän nopeasti kasvavaan suomalaiseen yritykseen? Lue lisää ja sijoita pieni tai suurempi summa osoitteessa: www.invesdor.com/klever