Investerar berättelse

Tungviktare inom konsumentverksamhet investerar i internationellt lovande Klever

Mathias Soini

Mathias Soini

My Safetys VD, Niclas Fagerlund har en övertygande industriell bakgrund, från vilken han flyttade till konsumentverksamhet för 12 år sedan.

Att döma av resultaten gjorde han den rätta lösningen. Niclas har bland annat varit med om att bygga och skalera betal- tv-operatören Plus TV, från noll till hundratusentals betalande användare.

Niclas investerade nyligen i Fintech-företaget Klever. Klever gör betalningen av konsumenträkningar enkel och snabb. Snart kommer Klever också att revolutionera betalningsmetoder kombinerat med mobil fakturering  på ett unikt sätt.

I Klever var Fagerlund särskilt fascinerad av fakturerings- och betalningsmetoderna och deras utveckling.

”Alla företag kan utveckla en tilltalande affärsidé och få kunderna upphetsade, men om fakturering inte fungerar är resultatet noll.”

Vad är hemligheten för ett företags framgång då?

”För att ett företag ska lyckas är affärsidén, hur den implementeras med slutkunden i fokus och drivgruppen bakom den viktigast,” berättar Niclas av erfarenhet.
Klevers affärssuccé kulminerar också i konsumentens intresse av att använda Klever. Därför har konsumenten alltid varit i centrum för produktutvecklingen.

Niclas är också imponerad av Klevers ledningsgrupp.

”Teamet har vetskap, färdigheter och erfarenhet. De har kommit fram till en rationell affärsidé, och de är fast beslutna att genomföra den. ”

På Plus TV upptog Niclas riskkapital på 30 miljoner euro och mötte aktivt investerare i London och Stockholm. Han har noggrant följt investerarnas åtgärder och vet viad framgångsrika investeringsbeslut bygger på. Vid sidan om sin investering vill Niclas aktivt stödja Klever med sin kompetens.

”Det är sällan en dålig tid att investera, tvärtom finns det dåliga investeringsobjekt. För dina investeringar är det viktigt att hitta rätt typ av potentiella företag och vara smart att vara inblandad i know-how och råd, om och när det behövs. ”

Är du intresserad av Klever också? Vill du vara investerare i detta snabbt växande finska företag? Läs mer och lägg en liten eller stor summa på www.invesdor.com/klever